W restauracji Nittki podjęliśmy wyzwanie przygotowania najlepszego przepisu na Phad Thai w BIałymstoku. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby nasza tajska potrawa była dopracowana w jak najmniejszym szczególe.
Z myślą o naszych klientach przygotowaliśmy kilka wariantów smakowych, zarówno dla osób, które wykluczają w swojej diecie mięso, ale także dla smakoszy owoców morza. Jednak wszystkie odsłony smakują jak tradycyjne Pad Thai. Baza portway jest taka sama we wszystkich wariantach. Na bazę Pad Thai składa się makaron ryżowy, warzywa z woka, jajko, kiełki mung, orzeczy ziemnie, limonka oraz kolednra.
Dla osób zwracających uwagę na kaloryczność spożywanych posiłków w ciągu dnia pragniemy przekazać, że jedna porcja Pad Thai dostarcza organizmowi od 360 do 450 kcal.
Jednak po za tym wszystkim warto pamiętać, że Pad Thai to posiłek zrównoważony. Produkty są odpowiednio skomponowane, a warzywa przygotowane w woku zachowują znaczną część witamin i przeciwutleniaczy w nich zawartych.
Zasmakuj się w tajskiej kuchni i spróbuj najlepszego Pad Thai w Białymstoku. Wersje przygotowane dla naszych klientów to
PAD THAI z kurczakiem
Porcja standardowa – dla mięsożerców zawiera w sobie makaron ryżowy, kurczaka, sos z tamaryndowca, warzywa z woka, jajko, kiełki mung, orzechy ziemne, limonkę oraz kolendrę.
PAD THAI wegetariański
Odsłona Pad Thai dla wegetarian przygotowana z makaronu ryżowego, tofu, sosu z tamaryndowca, warzyw z woka, jajka, kiełek mung, orzechów ziemnych, limonki oraz kolendry.
PAD THAI z krewetkami
Ostatnią opcją Pad Thai przygotowaną dla naszych wielbicieli owoców morza, na która składają się makaron ryżowy, krewetki, sos z tamaryndowca, warzywa z woka, jajko, kiełki mung, orzechy ziemne, limonka wraz z kolendrą.
Jeżeli chcesz sprawdzić czy nasza receptura podbija Twoje kubki smakowe zamów Pad Thai na wynos lub dowóz pod linkiem https://online.nittki.pl/.
Zapraszamy!